Vissza

Kedves vendégeink!
Ételeink allergiát és intoleranciát okozó összetevőiről tájékozódjanak az ételeknél feltűntetett számjelzés(ek) alapján, melyek jelentései az alábbi táblázatban lettek összefoglalva, 
vagy érdeklődjenek a felszolgálóinknál! 
 

1. GLUTÉN Glutént tartalmazó gabonafélék                               
2. RÁK Rákfélék és belőlük készült termékek  
3. TOJÁS Tojás és a belőle készült termékek  
4. HAL Hal és a belőle készült termékek  
5. FÖLDIMOGYORÓ  Földimogyoró és a belőle készült termékek  
6. SZÓJA Szójabab és a belőle készült termékek  
7. TEJ Tej és az abból készült termékek
(beleértve a laktózt)
 
8. DIÓFÉLÉK Diófélék, azaz mandula, mogyoró, dió, kesudió, pekándió,
brazil dió, pisztácia, makadámia- vagy queenslandi dió 
és a belőlük készült termékek
 
9. ZELLER Zeller és a belőle készült termékek  
10. MUSTÁR Mustár és a belőle készült termékek  
11. SZEZÁMMAG Szezámmag és a belőle készült termékek  
12. KÉN-DIOXID Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok 10 mg/kg,
illetve 10 mg/liter összkoncentrációt meghaladó mennyiségben
 
13. CSILLAGFÜRT Csillagfürt és a belőle készült termékek  
14. PUHATESTŰEK Puhatestűek és a belőle készült termékek  
       
       



A 14 allergén bővebben:

1. Glutént tartalmazó gabonafélék, azaz búza (például tönkölybúza vagy khorasan búza), rozs, árpa, zab illetve hibridizált fajtáik, valamint a belőlük készült termékek, kivéve:
2. Rákfélék és a belőlük készült termékek

3. Tojás és a belőle készült termékek

4. Hal és a belőle készült termékek, kivéve:
5. Földimogyoró és a belőle készült termékek

6. Szójabab és a belőle készült termékek, kivéve:
7. Tej és az abból készült termékek (beleértve a laktózt), kivéve:
8. Diófélék, azaz mandula, mogyoró, dió, kesudió, pekándió, brazil dió, pisztácia, makadámia- vagy queenslandi dió és a belőlük készült termékek, kivéve az alkoholpárlatok – így például mezőgazdasági eredetű etil-alkohol – készítéséhez használt csonthéjasok

9. Zeller és a belőle készült termékek

10. Mustár és a belőle készült termékek

11. Szezámmag és a belőle készült termékek

12. Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter összkoncentrációt meghaladó mennyiségben; a számítást a fogyasztásra kész termékekre vagy a gyártó utasítása alapján elkészített termékekre vonatkozóan kell elvégezni

13. Csillagfürt és a belőle készült termékek

14. Puhatestűek és a belőlük készült termékek